Hoidistefestival „Suvi purki“

Ürituse algus: 25.08.2018
Ürituse lõpp: 26.08.2018

Augusti lõpuga algab hoidistehooaeg ehk siis suvi „pannakse“ purki. Narva Muuseum korraldab Narva linnuse Põhjaõues 25.-26. augustil hoidisefestivali „Suvi purki“, mille omapäraks on hoidiste valmistamine kohapeal elaval tulel, nii et kõik külastajad saavad osa ka iga valmistaja eriomastest nippidest.

Sel aastal on festivali teema „Kõike saab! “. Neil päevadel saab kõike: osta kohalikke hoidiseid ja toorainet, uudistada kohapeal padades valmivaid keeduseid, osaleda huvitavate hoidiste töötubades, tutvuda Põhjaõue väliköögi tegemistega. Lisaks hoidistele tutvustatakse töötubades kohalikku toidukultuuri.

Festivaliks valmib Põhjaõue retseptiraamat, mis võtab kokku kahe viimase hooaja vältel suveköögis valminud retseptid. Kuna piirkonnas elab palju erinevaid rahvusi ja suveköögis tutvustatakse pidevalt Eesti ja teiste rahvuste traditsioonilisi rahvusroogasid, siis retseptiraamatust võib leida eesti, vene, setu, vadja jne populaarseid ja lihtsalt valmistatavaid toite.

25. augustil võtame kokku ka suvised rahvuslikud tähtpäevad.

Üritus toetab Eesti Kultuurkapital.

Ajakava

Laupäev, 25. august

10.00 – 16.00 Hoidiste valmistamine lõkkel ja padades.

10.00 – 18.00 Hoidiseturg

12.00 Raamatuesitlus Põhjaõue köögis, ühe retsepti töötuba

13.00 Ikra (Vene köögis levinud kabatšokihoidis) valmistamise töötuba

14.00 Kurkide kiirhoidiste (malasolkad, Rootsi kuninga kurgid) valmistamise töötuba

Pühapäev, 26. august

10.00 – 16.00 Hoidiste valmistamise protsess lõketel, padades.

10.00 –18.00 Hoidiseturg

12.00 Raamatuesitlus Põhjaõue köögis, ühe retsepti töötuba

13.00 Kurkide kiirhoidiste (malasolkad, Rootsi kuninga kurgid) valmistamise töötuba

14.00 Ikra (Vene köögis levinud kabatšoki hoidis) valmistamise töötuba