Evelina Vedomi loeng-degustatsioon „Šokolaadi ajalugu kunstis ja gastronoomias“
Sündmuse ülevaade
Avame Narva Muuseumi lektooriumi uue hooaja kunstile, ajaloole ja gastronoomiale pühendatud kohtumiste sarjaga. Külalislektorina astub üles Tallinna kunstiteadlane Evelina Vedom, kelle loengud ja ekskursioonid toovad alati kokku hulgaliselt rahvast.
Šokolaadist ja peenest portselanist muinasjutulise ja eksootilise chinoiserie’ni – külalislektori jutustusi neist kultuurinähtustest ei ole võimalik mahutada paari akadeemilise tunni sisse, mistõttu on loengute tsüklisse planeeritud kevadeks ja suveks kokku viis kohtumist. Nende temaatika sobitub ideaalselt saabuvasse õrna aastaaega.
- Esimene kohtumine: „Šokolaadi ajalugu kunstis ja gastronoomias“
- Teine kohtumine: „Valge kuld – hapra portselani saladused“
- Kolmas kohtumine: „Söögid ja joogid Itaalia maalikunstnike töödel“
- Neljas kohtumine: „Kirjanduslikud leiud (lood) portselanis“
- Viies kohtumine: "Salapärane chinoiserie"
Ootame teid esimesse loengusse juba neljapäeval, 30. märtsil kell 18.00 restorani Rondeel kolmandal korrusel. Loeng on pühendatud šokolaadi ajaloole ning kunstiteadlane Evelina Vedom räägib selle nii paljude poolt armastatud eksootilise maiuse ajaloost, šokolaadiga seotud süžeedest ja selle kujutamisest kunstist.
Alates Euroopasse jõudmisest on šokolaad jäänud tänaseni luksuse ja peenetundelisuse tunnuseks, mis on inspireerinudmineviku meistreid ja tänapäeva tuntud disainereid. Kuidas ja kellele serveeriti šokolaadi Kesk-Ameerikas ja Euroopas? Millise retsepti järgi valmistati šokolaadi 18. sajandil ja kuidas see 19. sajandil muutus? Mille poolest erinevad šokolaadi retseptid erinevates riikides tänapäeval? Räägime ka šokolaadi eksklusiivsest pakendist, mille kallal tuntud kunstnikud ja disainerid vaeva nägid; samuti kuulsatest maailmakunsti teostest, mis on ühel või teisel moel šokolaadiga seotud.
Restoran Rondeel pakub osalejatele teed, kohvi ja šokolaadi (sisalduvad pileti hinnas).
Loeng toimub vene keeles.
Hind: 22 €