Narva Muuseumil on rõõm teatada, et 20. maist on taas avatud Narva Muuseumi Kunstigalerii ning juba laupäeval, 23. mail pääseb taas Narva linnusesse ja Põhjaõue, samuti toimuvad alates 17. maist igapühapäevased Kreenholmi ekskursioonid.

Kolmapäeval, 20. mail avas taas uksed Kunstigalerii, kus jaanuarist on avatud näitus „Kas me sellist muuseumi tahtsimegi? Narva versioon“, mis kutsub kaasa mõtlema kunsti ning Narva ja Narva kunstielu teemadel. Algselt 17. maini kavandatud näituse lahtiolekuaega pikendati 21. juunini, sest koroonaviiruse tõttu kehtestatud eriolukorra tõttu oli Kunstigalerii kaks kuud suletud ning paljudel soovijatel on näitus veel nägemata. Näituse eestikeelse kataloogiga võib tutvuda siin.

Laupäeval, 23. mail pääsevad külastajad taas Narva linnusesse ning avatud on ka Põhjaõu ja Põhjaõue meistrikojad. Põhjaõue saab külastada ka iseseisvalt ilma linnuse pääsmeta. Narva linnuse, Põhjaõue ja Kunstigalerii külastajate teenindamine toimub vastavalt hetkel kehtivatele tervisekaitse nõudmistele.

Juba 17. maist pääsevad aga soovijad igapühapäevastele Kreenholmi ekskursioonidele, kus külastaja saab keset monumentaalset tööstusarhitektuuri ülevaate manufaktuuri enam kui 160-aastasest ajaloost. Korralised ekskursioonid toimuvad kuni 25. oktoobrini igal pühapäeval kell 12:00, muul ajal pääseb ekskursioonidele ettetellimisega. Kreenholmi külastajad jagatakse kuni 10-liikmelistesse gruppidesse (igal grupil on oma giid) ja kehtib 2+2 reegel (v.a pered). Pühapäevaste ekskursioonide piletid on müügil Piletilevis.

INFO: tel. 359 9230, e-mail info@narvamuuseum.ee

22.05.2020